Close

La Fundació Santa Susanna ha posat aquest dilluns 30 de gener la primera pedra del nou tanatori al terreny que acollirà el nou equipament i donarà servei a la població calderina.

Mn. Alejandro Cantero (vicepresident de la Fundació Santa Susanna) ha beneït la pedra. I Isidre Pineda (president de la Fundació Santa Susanna), ha destacat el valor de tenir un equipament al centre del poble que aporta proximitat i caliu a les famílies, i el valor dels Serveis Funeraris Santa Susanna que són els únics sense ànim de lucre de l’estat.

 

El nou tanatori

Les obres tenen una durada d’un any i mig i un cost previst de 2.600.000 € que es finançaran amb la banca ètica Fiare, reafirmant així la singularitat del tanatori calderí, ja que la Fundació Santa Susanna és l’única institució no lucrativa que presta serveis funeraris a Catalunya.

El projecte s’anomena “Camí” i està dissenyat per l’equip de Mangrana Arquitectes, guanyador del concurs d’idees adreçat als i les arquitectes calderines i al qual es van presentar sis propostes. Es caracteritza pel seu disseny funcional, integrat a l’entorn i sostenible, donant un espai naturalitzat al poble i alhora protegint la intimitat de les persones. Serà un equipament lluminós, tot i ser soterrat, i amb presència de vegetació, que portarà l’entorn a l’interior de l’edifici.

La voluntat de la institució és disposar d’un espai més ampli i funcional mantenint la ubicació al centre del poble i afavorint la mobilitat a peu en els casos en què s’opta per fer la cerimònia a la Parròquia. A l’equipament s’hi accedirà des de la nova plaça de Neus Català.